ВСІМ  І  КОЖНОМУ  -  РІВНЕ  ПРАВО  !!!

Робота в органах самоврядування – це честь, а не джерело прибутків адвоката

«Pecunia non olet» – гроші не пахнуть! – Ці слова увійшли в крилаті латинські вислови і були сказані імператором Веспасіаном (69 – 79 р.р. н.е.) після введення податку в Римі на громадські вбиральні.

Всі ми, юристи, в тій чи іншій мірі вивчали латинську мову, римське право і історію виникнення, розвитку та занепаду Великого Риму.

Одним з грандіозних досягнень цієї тисячолітньої держави стало створення республіки; і в цій республіці діяли безліч магістратів (державних органів), які, від найвищого – консула і до народного трибуна протягом всього часу існування Республіки, незалежно, виконувались вони одноособово, чи колегіально, були безоплатними!

Тобто, жодна посада в магістратурі не передбачала плати за виконання цих обов’язків.

Бо вільні люди вважали за честь служити народу Риму і не пов’язували таку громадську діяльність з особистою наживою.

23 жовтня 2013 року на офіційному сайту Ради адвокатів України було опубліковано відкриту заяву члена Ради адвокатів України, адвоката з м. Тернопіль Будз Тараса Васильовича, в якій він відмовляється від будь-яких пільг майнового та немайнового характеру за роботу в органах адвокатського самоврядування. При цьому Адвокат Будз Т.В. відмовляється від будь-якої грошової винагороди, нарахувань та виплат компенсацій за службові відрядження, керівництво стажуванням, участь у різного роду конференціях, семінарах курсах і т.п., а також від будь-яких відзнак та нагороджень.

Знімаємо капелюха!

Такий прояв моральної свідомості й етики, який включає в себе усвідомлення свого суспільного значення й визнання цього з боку всієї адвокатури України – ось належний приклад прояву честі та гідності, які несумісні з плебейським прагненням наживи.

Боюсь лише, небагато адвокатських обранців прослідують прикладу адвоката Будз Т.В.

Але то вже адвокатська громадськість має можливість визначитися зі своїми делегатами в органи самоврядування.

 

З повагою,

Адвокат Микола Луцюк

 


P.S. Автор цієї статті в 2012 році на загальних зборах адвокатів Рівненської області був обраний членом дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненської області і на даний час виконує обов’язки її секретаря. За час роботи в цьому магістраті адвокатури жодних майнових чи немайнових винагород або відшкодувань я, Луцюк Микола Іванович, не отримував і не маю наміру отримувати.

Консультації
Усні та писмові
Захист та представництво
в кримінальних справах
Правова допомога
в сімейних справах
Юридичне вирішення
трудових спорів
Житлові спори
та спори про нерухомість
Цивільні справи

Пошук по сайту

Пошук

Вхід для партнерів