ВСІМ  І  КОЖНОМУ  -  РІВНЕ  ПРАВО  !!!

Травматична зброя для адвокатів

Питання надання права адвокатам на носіння травматичної зброї виникало вже давно. У більшості країн Заходу це дозволено. А чи проведуть легалізацію в Україні?

«Адвокатам можуть дозволити використовувати травматичну зброю» - про це заявив заступник голови Національної асоціації адвокатів України – Валентин Гвоздій.

 

Він пояснив, що про введення таких дозволів йдеться в узгодженому Мінюстом та НААУ варіанті змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

В законопроекті йдеться про зміни до нормативних актів, що б дозволяли адвокатам мати гарантії безпеки і законним шляхом уникати ризиків, пов’язаних з їхньою діяльністю. Мається на увазі використання спеціальних методів захисту. Звісно ж мова не йтиме про вогнепальну зброю, -на такий крок Міністерство піти не готове. Та на рахунок застосування травматичної зброї з використанням гумових куль обидві сторони дійшли згоди.

Також Голова НААУ підкреслив, що закладені в законах гарантії захисту безпеки адвоката є доволі відносними і нереалістичними  в плані ефективного захисту на практиці. В законодавстві механізму їх фактичної реалізації не існує.

Крім обговорення з Міністерством юстиції питання стосовно зброї була підкреслена необхідність змін стосовно розширення прав адвокатів. Мова йшла про надання можливості отримувати інформацію від органів державної влади. Пропонувалось  змінити процедуру отримання повноваження адвоката на ведення справи (отримання ордеру замість укладення договору), і більш чітко виписати поняття адвокатської таємниці,  не дозволяти арешт адвоката та інші питання.

Заступник міністра юстиції України Ігор Алексєєв прокоментував розроблений адвокатами спільно з міністерством документ, як такий, що дійсно відповідає вимогам законодавства. Ігор Алексєєв наголосив, що документ, зважаючи на його якість найближчим часом буде підтриманий Кабінетом міністрів і внесений на розгляд ВРУ.

Що ж, чекаємо на прийняття. Можливо, найближчим часом адвокати носитимуть травматичну зброю. Можливо, прийде час, коли кожен громадянин, як і в США, матиме право носити зброю. Для адвокатів, зважаючи і на ситуацію в країні, і на характер їхньої діяльності, це право є більш необхідним.

Згадуючи слова Американських демократів можна привести таку цитату -  «Господь Бог створив всіх людей різними, а полковник Кольт зробив їх рівними», що дуже підходить до нинішньої ситуації в Україні. Право на захист повинні мати не окремі структури, а всі громадяни держави.

Консультації
Усні та писмові
Захист та представництво
в кримінальних справах
Правова допомога
в сімейних справах
Юридичне вирішення
трудових спорів
Житлові спори
та спори про нерухомість
Цивільні справи

Пошук по сайту

Пошук

Вхід для партнерів