ВСІМ  І  КОЖНОМУ  -  РІВНЕ  ПРАВО  !!!

Позовна заява про визначення додаткового строку для прийняття спадщини

В КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Позивач:          Гондик Надія Степанівна,

яка проживає за адресою:

33000, м. Рівне, вул. Петрова, 22, кв. 22

 

Відповідач:     Звіздівська сільська рада Костопільського району Рівненської області,

яка розташована за адресою:

с. Звіздівка Костопільського району Рівненської області

 

 

 

П О З О В Н А     З А Я В А

про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини

 

 

22 червня 2008 року померла Петричук Марія Степанівна, жителька с. Звіздівка Костопільського району Рівненської області. Після її смерті залишилось спадкове майно, яке складається з земельної ділянки в с. Звіздівка Костопільського району Рівненської області площею1,13 га.

10 грудня 2008 року я отримала в секретаря Звіздівської сільської ради Костопільського району Рівненської області дублікат заповіту, складеного Петричук М.С. 08.04.1993 року, згідно з яким вона все своє майно заповіла мені – Гондик Надії Степанівні. Даний заповіт посвідчений секретарем Звіздівської сільської ради народних депутатів Костопільського району Рівненської області Чирук С.А. 08 квітня 1993 року і зареєстрований в реєстрі за № 24.

Про існування заповіту, вчиненого Петричук М.С. на мою користь, я до його отримання в сільраді не знала і не здогадувалась, оскільки між мною і Петричук М.С. були відсутні родинні відносини.

На даний час мій батько – Петричук Степан Михайлович постійно обробляє належну спадкодавиці земельну ділянку.

В нотаріальній конторі мені пояснили, що я можу звернутися до суду з позовом про визначення мені додаткового строку, достатнього для подання мною заяви про прийняття спадщини, оскільки встановлений законом строк пропущений з поважної причини і інших спадкоємців в померлої Петричук М.С. немає.

 

Враховуючи вищевикладене, керуючись ч. 3 ст. 1272 ЦК України, ст.ст. 118-120 ЦПК України, -

П Р О Ш У   С У Д :

 

Визначити мені додатковий строк, достатній для подання мною заяви про прийняття спадщини після смерті Петричук Марії Степанівни, померлої 22 червня 2008 р.

 

Додаток:       копія цієї позовної заяви, 2 копії свідоцтва про смерть Петричук М.С., 2 копії дублікату заповіту, 2 копії державного акту на право приватної власності на землю, квитанція про сплату судового збору та її копія, квитанція про сплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового розгляду справи та її копія.

 

 

 

13 березня 2009 р.                                                                                                       Н.С. Гондик

* Всі процесуальні документи, розміщені на цих сторінках сайту, були створені юристами та використані в конкретних цивільних, господарських, адміністративних та інших справах. Персональні дані клієнтів та інших осіб, яких стосуються ці документи, були змінені, або видалені з тексту, з метою нерозголошення адвокатської/юридичної таємниці. Бідь-які співпадання чи утотожнення з конкретними особами носять випадковий характер і не можуть бути розцінені як поширення інформації щодо цих осіб.

Пошук

Вхід для партнерів